В началото на юли се очаква едно от големите анимационни изложения за поредна година да се проведе в София. Ще има изобилие от герои, от образи, забавления и маскирани хора. Вдъхнових се, защото този начин да изразиш детското в себе си, да покажеш и най-смелите си желания, да бъдеш герой, е много директен. Затова ви питам ако имахте възможността да се превъплътите, то в кой образ ще го направите и защо?

Аз доста мислих по темата и се замислих в на кой обувките искам да съм. Честно казано моите интереси в киното не са в научно-фантастичните филми. Герои като Спайдърмен, Батман не са моите истории в живота. Отпадат и всички хоръри като Едуард Ножиците, Джак Изкормвача и прочие. В списъка ми НЕ са и повечето романтични образи като Дон Жуан, Казанова, Джак и т.н.

От толкова изучаване на собствените ми интереси, се оказа, че най-много ми допадат комедиите. И то не тези американските нови филми с пошъл хумор. Всъщност обичам ситкомите и вечните им шеги. А за мен такъв пример е сериалът „Приятели“. Най-любимият ми герой пък е Чандлър.

Въпреки че човекът, който го изигра – Матю Пери, вече не е сред нас, то героят му Чандлър ще живее вечно. А за това заслуга има и самият Пери, който му вдъхва живот със своите специфики, които включва. Както и да е, това са лични анализи, излизащи извън рамката на текста.

Причината, поради която бих се преобразил на Чандлър, е че той използва хумора и остроумие като изход от всяка ситуация. Иска ми се самият аз да придобия тези качества в реалния живот. А как по-лесно да се отпусна, ако не го направя чрез образ на точно такъв герой?!

Вие какво и защо бихте избрали? Хайде, споделете и нека се превърнем в героите, на които се възхищаваме. Защото само така ще направим света по-спокойно и щастливо място с щастливи хора.