Есен е! Облаците се движат в небето, вятърът подухва, а листата танцуват своя вихрен танц във въздуха. Сега е идеалното време за полет с хвърчило. За да полети то, трябва преди всичко да има вятър. Големите площи също са подходящи. Така че не е изненадващо защо широките плажни ивици са популярни места за полети във въздуха на всякакви летящи предмети – хвърчила, балони, дори фризби.

Това, което на пръв поглед изглежда като детска игра обаче, е свързано с много работа. Освен правилното местоположение, посоката на вятъра, позицията и линията на хвърчилото заемат важна роля по време на излитане.

Само чрез перфектното взаимодействие на всички компоненти летящ обект може да се издигне във въздуха, без да има проблеми. Затова избрах за вас най-важните съвети за безпроблемното пускане на хвърчило. Нека ги видим:

  1. Първо намерете голяма поляна, открито поле или празен участък преди вашето хвърчило да излети. В рамките на 600 метра не трябва да има влакови релси, пътища или сгради.
  2. Обърнете внимание на посоката на вятъра. Най-добре стойте с гръб към вятъра. Дръжте хвърчилото на земята така, че носът му да е обърнат към вятъра.
  3. Ако е много ветровито, линиите на хвърчилото могат да се врязват в кожата при управление или просто придържане. Най-добре е да защитите ръцете си или тези на детето си с тънки ръкавици.