kvartirataСлед леки спорове с хазяина, относно условията у дома и сумата за наема, който плащам се наложи да сменя квартирата и то много бързо. За щастие по това време на годината има изобилие от възможности за наемане на ново жилище и само след 3-4 огледа с една от по-големите агенции за недвижими имоти набързо си избрах място за живеене.

Всяко зло за добро, както се казва, защото новият ми дом е на няма и километър от работата ми, а досега пътувах по 30 минути всеки ден на отиване и връщане. Освен това, както никоя друга моя квартира досега, има климатик и се предполага, че разходите за отопление ще са поне малко по-ниски.

Но както казах, всичко се случи много набързо и трябваше да изнеса покъщнината за няма и ден. Единствените хамали София, които успяха да отреагират веднага и да се захванат с работата, бяха тези от Къщата Беглец. Влязоха ми в положение и се оказаха много точни хора, трябва да им призная, че не съм виждал подобна сръчност досега.

Оставих ги вкъщи да опаковат, а аз отидох да уреждам нещата в новия апартамент. Знаех, че има опасност нещо да счупят или не дай си боже да откраднат, но бях в толкова затруднено положение, че това беше единствения ми вариант. Те обаче се оказа професионалисти – след няма и два часа, вече бяха на новия ми адрес, с всичко натоварено в камиона и идеално опаковано. Качиха нещата горе, монтираха гардероба, секцията и леглото, а на мен ми остана само да разопаковам и се уверих, че всичко е непокътнато и на лице.

Вече подредих всичко у дома, последната ми задача е само да си закупя някои кухненски електроуреди, понеже на новото място липсват такива, а тези в старата квартира бяха на хазяина. В общи линии, макар и на тъгадък, съм много доволен от смяната на жилището и преместването. Вярно, озорих се доста, но без усилия нищо не се постига.