От онези хора, които непрестанно искат да се развиват, ли си? Постоянно търсиш начини да се самоусъвършенстваш? Искаш да си по-добра версия на себе си всеки ден? Ако трябваше да изкажа всичко това на програмистки език, бих използват думата update. Има хиляди начини да напредваш в живота с всеки изминал ден, стига да искаш. Ето някои мои предложения.

Четете книги, колкото се може по-често. Те са един своеобразен източник на мъдрост особено ако самите те са свързани по някакъв начин с личен прогрес. Страничен ефект от четенето е по-добър правопис и пунктуация, така че получавате две в едно – мъдрост и грамотност.

3-today-is-an-opportunity-to-get-better-dont-waste-it-quoteНикога не е късно да научите нов език. Българският не е много ценен в чужбина, затова се насочете към такъв, които се търси и се говори от много хора. Английският, естествено, е задължителен, него даже не го броим. След това може да се насочите към испански, а като го изучите и него, ще ви е много по-лесно да научите и италиански. Немският също е много добро решение особено за нас, европейците. В Германия винаги търсят качествени кадри. Защо пък това да не сте вие?

Намерете си ново занимание за извън работа. Това може да е някакъв курс за придобиване на нови знания и умения в бизнеса или просто ново хоби. Каквото и да е изберете го с цел себеусъвършенстване. Научаването на нещо ново само по себе си те кара да се разпростираш в различни области, било то физически, психически или емоционално.

Усъвършенствай и уменията, които вече притежаваш, до краен предел. Като блогър, например, аз се стремя да подобрявам умението си за писане на статии както граматически, така и стилистично. Искрено се надявам да ми се получава.