Идването на пролетта се усеща все повече. Иска ми се да отбележа този момент с три музикални поздрава към вас, които да ви настроят на свежа вълна. Миксът е много разнообразен, но се надявам всеки да намери нещо за себе си.

Първият музикален поздрав е от далечната 1976 г. и е на известната Дона Съмър. Песента е закачлива и много приятна. Като я слушам и сякаш се подготвям, че нещо вълнуващо ме очаква. На вас какво усещане ви носи?

https://www.youtube.com/watch?v=b4nuSY0h-ps&ab_channel=DonnaSummer-Topic

Продължавам през годините с нещо малко по-духовно. Като чуете на кого е, ще бъдете предубедени, сигурна съм, защото и аз бях така. Но дадох шанс на Петър Дънов и на всичките му привърженици от Бялото братство. Песента се казва „Първият ден на пролетта“ и при мен действа сякаш наистина чувам как природата се събужда. Внушение ли е, не знам.

https://www.youtube.com/watch?v=9iwLW3nD32E&ab_channel=HristoVatev

Скачам от стил в стил и преминавам към следващото музикално предложение. Кой ли ще се припознае в него? Пролетната песен, която искам да споделя с вас, е от т.нар. „лек жанр“, но е още от зората му. Това е Глория с „Ако бях се родила река“. Според мен текстът е много силен – едновременно насочен към жените и към прераждането на пролетта, както и към общото между тях

https://www.youtube.com/watch?v=oIs_YyRe5Ow&ab_channel=GloriaOfficial

Накрая завършвам с нещо любимо от детството. Какво е идването на пролетта, ако не се сетим за безкрайните игри с децата навън и с безгрижните дни?! Нека ви върне назад във времето и в да ви насърчи да създадете такъв спокоен свят и за своите деца.

https://www.youtube.com/watch?v=jLeB-d-5DCE&list=PLEmy2mmt8ZBsMXWkTuAqC8xFVA4gAVJsI&index=7&ab_channel=ITID1000