Сигурно сте чували за алтернативната медицина, към която в последните години се обръщат все повече хора. Такава е например и японската техника за самолечение в рамката на 4-5 минути. Според нея всеки пръст е свързан с вътрешен орган и за да му се повлияе, трябва просто да се масажира.

Палецът например се отнася към стомаха и далака. Той отговаря за емоциите тревожност и депресивност, а физическите симптоми се свързват с болки в корема, главата и кожни проблеми.

Показалецът е свързан с бъбреците и емоционалното му изразяване е страх, тревожност и объркване. Физически – болки в гърба и мускулите.

Средният пръст е свързан с черни дроб. Масажирайте го при мигрена, умора и проблеми с кръвообращението. И при чувство на раздразнителност и несигурност.

Безименният пък отговаря за белите дробове и дебелото черво. Масажирайте при тъга и негативни мисли, също и при астма, кожни и храносмилателни проблеми.

А кутрето отговаря за сърцето. Свързва се емоционално с липсата на самочувствие, а физически със сърдечни и костни проблеми, също и възпалено гърло.