6(26)Какво е това нещо, което кара жените направо да полудеят по вас? Повярвайте ми, това е готвенето. Представителките на нежния пол се разтапят като масло и се стичат в краката ви, ако сте мъж с престилка. Причината:  може би защото в българското ежедневие не е толкова често срещано явление мъжа да готви.

По стереотип жената е онази, която се труди в кухнята, а мъжагите (съпрузи или приятели) гледаме да се измъкнем с едно белене на картофи, изхвърляне на боклука и овкусяване на салата. Тъкмо за това готвенето е нещо, което жените не очакват от нас и често ни се карат, когато се опитаме да им даваме препоръки по темата.

А има една много хубава максима, която гласи „Любовта минава през стомаха“. Определено важи и за двата пола!

Така че, за да бъде съвършен един мъж трябва да се постарае и малко в кухнята. Няма по секси от това да се научите да печете месо (не само върху скарата), да правите някакви задушени зеленчуци, спагети, да биете домашна майонеза или да разтапяте шоколад. Повярвайте ми, с колкото жени съм говорил, мъж и шоколад са равни на неустоимо изкушение. Добавяте и готварската престилка и няма начин вечерта ви да не завърши приятно 😉

Мит е, че някои хора не могат да готвят. Не отричам, че за да сте майстор трябват и нюх, и талант, но в повечето случаи готвенето не е въпрос на геометрия, а резултат на няколко прости познания за това кои храни с какво вървят и как се приготвят. Просто си купете готварска книги и следвайте инструкциите. Във всички останали случаи можете да изпробвате въображението си. Всъщност повечето жени добавят много фантазия към готварските си творения и много грижа, за да ни зарадват. За това нещата им се получават. Значи и на нас ще се получат. А безспорният аргумент, който трябва да ни мотивира е фактът, че най-великите готвачи са мъжете. Е, какво чакаме..?