Ех, Коледа! Един от най-любимите детски празници! Не само заради подаръците, които ще получат, но и заради цялата приказност на празника. За децата е лесно – те се вълнува, играят и лудуват. За нас възрастните обаче положението не е толкова цветно колкото си мислехме, като бяхме малки.

Щеше да е много прекрасно ако наистина съществуваше добър старец, който да изпълнява желанията на децата и да ни лиши от задължението да им купуваме скъпите играчки, които са си харесали. Но за наше най-голямо съжаление – той не съществува. Сега убих всичко детско във вас, нали?! 😀 Всъщност приказните му сили са вплетени в портфейлите на родителите на децата, които намират, по някаква линия, време, за да зарадват децата си и да поддържат по-дълго време приказността на празника. Защото казват, че на Коледа ставали чудеса. Еми сигурно стават. Но не такива чудеса, каквито ни представят в приказките. Никой няма да размаха вълшебната пръчка и да направи тиквата в каляска. Чудесата, които се случват по време на този празник са свързани с любовта към близките хора, тази, с която ги даряваме и тази, която получаваме.

Всъщност празника и неговите вълшебства са именно това – любов. Любовта е способна да превърне и най-студения и безскрупулен човек в мил и нежен. Стига да има кой да го обича и кого той да обича. А Коледа е един прекрасен повод, в който можем да съберем всичките си близки на едно място и да им покажем, че наистина те са нашия живот. Да им дадем вниманието и любовта, от която се нуждаят и която заслужават.

Може би звучи прекалено захаросано и тривиално, но истината е, че именно любовта и топлите отношения с близките хора правят празника толкова светъл, толкова магичен, толкова приказен, вълшебен и магнетичен. И като деца го усещаме много по-силно, но за съжаление много от нас с годините забравят това усещане.

Пожелавам ви да можете да си го припомните много бързо и никога повече да не си позволявате да забравите какво е да се наслаждаваш на светлините, украсата, елхите, еленчетата, музиката и всичко кичозно, което е свързано с празника!