Ракът – една от болестите на века, които най-вероятно поради все още невежата ни спрямо природата ни цивилизационна активност и начин на живот се разпространява пандемично, има своя лек и десетки хиляди умове по цялата планета работят ежедневно, за да достигнат до него. А дали няма да е по-добре просто да се променим, за да не си вредим толкова и да не създаваме основи за развитието му в организмите си?  Някой ден може би ще се осъзнаем…

Blue_ScorpionА дотогава хилядите човешки същества, които ежедневно получават страшната диагноза, ще трябва да се борят с каквото е налично. За щастие, в България наскоро е навлязло едно ново лекарство което, според много медици, може да допълни добре терапията на онкоболните, да намали болките им, да ги излекува или поне да удължи живота им. Нарича се Видатокс и основната му съставка е отрова от син скорпион, за която сред болните от рак вече се носят легенди и много нашенци са пропътували десетки хиляди километри до труднодосъпната Куба – единственото местообитание на синия скорпион, където се произвежда лекарството  –  за да се сдобият с прочутия лек.

Дотук всичко звучи така, все едно Видатокс е поредната панацея, която ще хвърли в отчаяние наивните душици, дръзнали да й се вържат. Силно се надявам, че този път няма да стане така. Лекарството е било официално представено у нас – не къде да е, а в посолството на Куба. В него са взели участие медици, онкоболни, Елена Банова от фондация „Неогенезис“, Светослав Кантарджиев, посланикът на Куба – Н. Пр. Тересита Капоте, което дава по-голяма легитимност на този лек,  заедно с многобройните научни изследвания, потвърждаващи ефективността му.

Предполагам скоро ще се появят повече свидетелства от личен опит на българи, които са провели терапия с него, и ще стане ясно дали е това, за което се представя.  Много от нас помнят горчивия опит с безбройните фалшиви лекове, които се тиражираха по медиите, наред с българския „Антималигноцит“, по който хора във вече отчаяно положение хвърлиха на вятъра хиляди левове. Хубавото в случая е, че макар и да не е толкова лесно да си го позволиш, този медикамент е в пъти по-евтин.