Ако ме познавате знаете, че много се кефя на зимните спортове. Още от малък бях първи с шейната или найлона когато понатрупа малко, за да се пускам понадолнището. Имаше ли сняг – не можеха да ме приберат вкъщи, какво остава да седна да уча 🙂 Е, като пораснах малко и се преместих в София, си купих ски и започнах да се спускам по едни маалко по-големи „надолнища“ в планината. Тази зима, за съжаление, е доста топла и сняг няма почти никъде. Въпреки това обаче, аз не успях да преглътна ентусиазма си за зимно забавление, не ми се чакаше повече и реших да прекарам уикенда с приятелката ми в Банско, където има писта с изкуствен сняг.

skybanskoОгледах хотелите в интернет, четох отзиви, и в крайна сметка избрах Гранд Хотел Банско, стори ми се най-добрият в съотношението цена/качество, а и по думите на хората разполагал с ненормално як SPA център, в който аз нямаше изобщо да стъпя, но за приятелката ми щеше да бъде като лунапарк 🙂 Тя изобщо не си пада по ските и въпреки непрестанното ми бърборене за тях, така и не успях да я заразя с моята любов по зимните спортове. За това в случая и двамата щяхме да останем доволни – тя щеше да се радва на спа центъра, а аз на снега и всички да са щастливи.

Пристигнахме в ранния следобед и се настанихме в стаята – честно казано, беше по-хубава, отколкото очаквах, явно все пак съм подценвал хотела и звездите му. Набързо се оправих и се запътих към ски пистата, където времето беше почти пролетно, но поне имаше достатъчно сняг за пързаляне. Няколко часа се радвах като дете със сноуборда, все пак успях да си направя кефа 🙂 Половинката ми също не спря да хвали СПА центъра и да ми разказва колко приятно, отпускащо и луксозно било там.

Останахме много доволни от хотела и обслужването. Четири звезди са си четири и познатите проблеми, които човек може да изпита в престоя си в кой да е друг хотел, тук просто бяха елиминирани. Отиваш, оставяш си багажа и се чувстваш като в рая 🙂 Разбрах, че хотелът е собственост на Паскал Дойчев и Андон Атанасов, трябва да им се признае, че имат много добър вкус и високи изисквания за качество.

Прекарахме си просто чудно и изобщо не съжалявам, че не изчаках времето да стане по студено. Толкова ми хареса, че кой знае, в началото на март може пак да се отбием.