Знаете ли кой е адвокат Янко Янев? Не? Ще ви обясня малко по-надолу в текста си, докато ви убеждавам защо НЕ трябва във форуми да търсите правни или каквито и да е по-важни съвети.

Спомням си как форумите се превърнаха в първото онлайн сборище на хора с еднородни интереси, професии, занимания или друго. Някога бяха много популярни и макар в днешен контекст влиянието им да е намаляло, все още мнозина хора търсят помощ там. Разбирам, когато става дума за нещо по-маловажно от всекидневието ни като например препоръка за книга, рецепта за телешки стек или обяви от типа търся-продавам.

Хората в днешно време обаче твърде много свикнаха да намират всичко, което ги интересува, в онлайн пространството. За някои въпроси като здравето и правата ни не бива да се доверяваме на написаното в интернет. По простата причина, че не знаем кой стои зад думите на екрана. Може да е както някой специалист, така и обикновен човек като теб и мен. И, ако е второто – с какво право ще ми препоръчва чай от мащерка срещу кашлица или компрес с натрошени маслини при болки в гърлото? Защо това да е универсален лек за всички? Да, както на някои може да им помага, така може аз да се нуждая от професионална помощ. Здравето не ни е даденост, че да го „лекуваме“ с „лекарските“ съвети в интернет.

Същото е и с правата, които имаме като хора и като граждани на Република България. Знаете ли например, че според Кодекса на труда, ако работите през нощта работното ви време трябва да е с продължителност 7 часа или общо 35 часа за седмицата. За сравнение, това при работещите през деня е 8 ч. или 40 седмично. А знаете ли също, че при претърпяно ПТП е хубаво да се консултирате с адвокат относно застраховката си? Законите, наредбите и всичко от света на правото е писано така, че зоркото око да долови нужните му вратички. Някои родни брокери и законодатели само чакат да използват същите вратички и да ощетят финансово обикновения българин. За да не се случва на вас, аз ще си позволя да ви дам следния съвет: използвайте професионални услуги. Адвокат Янко Янев например е специалист именно в областта на застрахователното право, а негови кантори има отворени в София, Пловдив и Велико Търново. Става ли дума за адвокатска помощ в каквато и да е насока – имущество, наследство, недвижими имоти, застраховане и т.н. търсете Янко Янев и неговите колеги. Интернет може да ни послужи само като отправна точка. Ще намерим нещо полезно онлайн, но истинската и надеждна помощ идва от адвокатите с диплома на живо.

Сигурен съм, че всеки от вас ще открие логиката в думите ми. Затова се надявам да се вслушате в съвета ми. За истински важните неща търсете съвети от доказаните специалисти!