Това е реплика, която често можете да чуете от женска уста: мъжете са просто пораснали деца. Да, понякога сме такива.

Ние, мъжете, ходим на работа, издържаме семейство и се грижим за дома. Вдигаме бушоните, когато паднат. Оправяме контактите, бойлера, грижим се за колата и й правим застраховките, носим кафемашината или който и да е електроуред при майстора, обаждаме се на доставчика за интернет и кабелна и какво ли още не.

Да, ние мъжете, не винаги готвим, чистим и подреждаме. Не го правим, първо, защото и ние сме изморени и искаме да си починем, и, второ, защото понякога и ние имаме нужда от време за себе си.

Знам, че съвременната жена се грижи за работа, дом и семейство. Знам, че не й е лесно, но и на мъжете не ни е леко. И ние се грижим за дома, но по друг начин. Ние внимаваме стойката за телевизора да не падне и вратичките на шкафовете да си стоят на мястото. Ние местим мебелите, когато жената реши, че непременно трябва да изчисти и зад дивана. Ние правим ремонтите и ние залепваме всичко счупено.

Така че, жени, поспрете малко и се замислете. Когато вие имате нужда от време за себе си, отивате на фризьор или маникюр, пиете кафе с приятелка или говорите един час по телефона. Когато ние, мъжете, имаме нужда от време за себе си, гледаме телевизия или играем компютърни игри. Може да изглеждат като детски занимания, но имаме нужда от тях. Това е нашия начин да разпуснем. И когато го правим, оставете ни поне за час на спокойствие. Вярвам, че го казвам от името на всички мъже. Оставете ни да си догледаме мача без да слушаме кой какво казал днес. Оставете ни да си играем на компютъра без да ни навирате в лицето рисунката на детето от детската градина.

Както ние се съобразяваме с вас, съобразявайте се и вие с нас.