Като бях на морето тази година, имах една неприятна случка в един ресторант. Ако се замисли човек, обслужването точно по морските ни курорти трябва да е на изключително ниво, защото там все пак идват много чуждестранни туристи, а не искаме да остават с лоши впечатления за страната ни и повече да не се върнат. Това обаче не изглежда да е така. На мен лично стандартите по морето ми се виждат занижени.

Нека разкажа и самата случка. Сядаме ние в един добре изглеждащ ресторант не до самия бряг на морето, но с гледка към него. Приятно местенце на пръв поглед. Взеха ни поръчката почти веднага. Исках да си поръчам нещо, което се оказа, че вече не се предлага, но го имаше в менюто. Както и да е, смених го с морски дарове. Питиетата ни пристигнаха след 15 минути, а ресторантът дори не беше пълен. Започнахме леко да се изнервяме, пък и бяхме доста гладни. Някъде към 30-тата ни уведомиха, че от кухнята са ни объркали пицата, която сме поръчали, и сега я правят наново. Поръчката ни пристигна чак след 45 мин. Вярната пица беше там, обаче моите морски дарове си бяха развалени и това се усещаше доста силно по аромата им.

14_toppic_bigПрез цялото време, докато чакахме, аз все се сещах за Happy. Там това просто няма как да се случи. Като имам среща по работа в Хепи или като ходя със семейството, там винаги е пълно. Сервитьорките жужат напред-назад като работливи пчелички. Ястията са добре обмислени и най-важното – вкусни и навременно сервирани, и то с усмивка. Събирал съм мнения за Happy от много мои приятели и всички са доволни, защото там клиентът наистина се чувства обгрижен, а не забравен.

Личи си, че стандартите за работа в Хепи са високи. Интересувал съм се какви са условията спрямо служителите и да ви кажа честно – летвата е висока. Откъм заплащане в Happy имат множество бонус програми за каквото се сетиш. Работодателят иска да ти дава повече, за да те стимулира да работиш добре и именно за него. Социалният пакет става все по-добър с натрупване на стаж. Да не говорим и за възможността за бързо кариерно израстване, трейнингите и конференциите, на които те пращат, докато си на работа в Happy.

Доброто обслужване генерира положителните мнения за Happy от страна на клиентите. Но в днешно време това не е достатъчно – трябва да спечелиш и служителите си на своя страна. В ресторантьорския бизнес те са истинското лице на компанията, а когато се чувстват щастливи, предоставят и по-добро обслужване.