Снимането на продукти е забавно … първите няколко пъти. Но, ако не сме запознати с основата на продуктовата фотография, тази дейност често ни отнема много време. В крайна сметка се оказва, че сме направили много снимки, някои от различни ъгли, други пък са прекалено еднотипни и не показват същността на продукта.

В тази връзка, в предния си блог започнах темата за набиращите популярност онлайн магазини и колко важни са правилните снимки за тях. Затова ако имате такъв магазин или искате да си направите, трябва да знаете няколко лесни и ефикасни съвети за това как да снимате стоката си. Така ще можете да покажете на клиентите си какво предлагате и отговаря ли то на изискванията им.

Започваме със снимки тип миниатюра. Доказано е, че цялостната картина на продукта работи чудесно като миниатюра и ще насърчи хората да кликнат върху цялостната гама, за да я разгледат. Това значи да заснемете продукта си от разстояние, за да хванете цялостния му образ. Също така е добра алтернатива, ако в бъдеще се наложи да печатите артикули като флаери, картички или други рекламни материали.

Следващия тип снимки са тези, които трябва да бъдат заснети отблизо. За тях трябва да се използва режим макро, ако камерата или смартфонът го имат като опция. Така ще може да се приближите максимално до обекта, като заснемете детайлите и качеството, на които потребителите да обърнат внимание.

Изображения, които показват реалните размери на предлаганите продукти са особено популярни. Например как стои някоя дреха на манекен или как изглежда часовник на ръката. Важно е да покажете на клиентите си и задната или долната част на продукта. Целта е да възпроизведете това, което бихте видели, ако го имате пред себе си на 360 градуса.

Завършващ детайл е и да покажете как изглежда продуктът в подаръчна опаковка или в кутията, която ще пристигне. Така цялостната визия, показваща го в различни мащаби и приложения, може да бъде последният тласък на клиентите да кликнат върху бутона „Добавяне в кошницата“.