Зимата си отива и постепенно отстъпва място на пролетта. С други думи, идва любимото ми време от годината за разходки из гората и лек туризъм. Навън не е нито студено, нито горещо, природата се събужда отново за живот и те изпълва с надежда и мотивация да последваш този пример. Звучи чудесно, нали? Но как да накараме и децата да заобичат пролетните разходки в гората? С игри, разбира се. Ето моите добри съвети за малко семейни приключения сред природата.

За много деца събирането на съчки е едно от любимите занимания в гората. Затова оставете ги да се роят, за да намерят много специални екземпляри. Тук децата измислят най-добрите идеи. Пръчката не е просто пръчка. За някои хлапета е опасна змия, с която се борят, за други пък е магически жезъл. Децата обичат да вдъхват живот във всякакви неодушевени предмети и повярвайте, дори една пръчка може да задържи вниманието им и да ги потопи в забавни игри.

Абсолютната класика сред горските игри вероятно е изграждането на къщичка от естествени материали. Природата предлага всичко необходимо за това. И както при истинското строителство на къщи, на първо място строителната площадка трябва да е на прав терен. След като това е направено, нещата започват да се случват лесно и бързо. Независимо дали е украсена с тревиста растителност или ранни цветя, дали е издигната от дълги пръчки и покрита с плат, всяка горска къща има свой чар.

И тъй като истинските туристи винаги носят със себе си вкусна храна, може да отпразнувате преместването си в новия дом с пикник.