Местиш се в ново населено място, следователно живееш под наем и … имаш съседи. И оттам започва проблемът понякога. Някои хора просто не знаят как да съжителстват заедно и не са чували за думата компромис. Единият коментира неправилното изхвърляне на отпадъци, а другият проявява голям интерес към неща, които не са негова работа.

Верни на мотото: Не избирам всичко в живота, но реакцията ми избира, много е важно от кой ъгъл гледаш на случващото се в живота. Като досаден съсед, например. Така че, тренирайте търпението си.

Гледайте на поведението на другите като на спаринг партньор и добре дошла възможност да практикувате справяне с хора и ситуации в живота по спокоен и уверен начин. Обикновено можете да направите малко, за да промените нещата, а дори и да го направите, рядко можете да го направите веднага. Така че променете отношението си.

За да подобрите собственото си настроение и да намалите собствения си потенциал за агресия, предлагам моите два абсолютно любими фокусни въпроса: Животът ми зависи ли от това? И кое е най-доброто нещо, което мога да направя сега?

Запомнете, че превенцията е по-добра от лечението. Затова бъдете много любезни със съседите си, представете се, проведете лек разговор с думите, които ще бъдат много важни по-късно: Ако някога имате нужда от нещо и ако това е само прочутата захар, не се колебайте да звъните! И ако нещо ви притеснява, можете да дойдете и да ме уведомите, нали?