Да, да наистина. Ако някой не е разбрал наистина в София е валял сняг (аз не съм бил там).

Сигурно се чудите защо така започвам днес, но през деня бях крайно изненадан. Докато пиех сутрешното кафе, естествено отворих Facebook – използваната от всички ни социална мрежа. Нали така е модерно. Там се сипеха постове със снимки и честитки за първи сняг. Странно е, хора. Какво толкова се е случило? Декември месец е – студено ще е, сняг ще вали. Голяма сензация, няма що …

Това ме накара да се замисля за споделянето в мрежата. Вече толкова ли няма какво да си „говорят“ хората, че започнаха да повтарят цял ден какво е времето навън (то се вижда и без някой да го отрази). Няма ли какво ново да научат хората, ами повтарят едно и също като грамофонни плочи.

Сега да не помислите, че не се радвам на снега и малките неща от живота. Напротив, радвам се и на птичките и пчеличките, даже и на сухите листа в двора.

Трудно е обаче да се изчисли колко време бе изгубено в тази глупост – едни да пишат постове, други да четат, трети да харесват и коментират. Ако всичките тези хора бяха се захванали с нещо полезно … лелеее колко работа щяха да свършат.

И така … тези дни очаквам постове за първи ледове, първи падания и прочее.