health-insurance1Като стана дума за фитнес няма как да не пиша и за здравословния начин на живот. Не знам дали знаете но по дефиниция здравето не се изчерпва само с не болестно състояние и здраво тяло. Всъщност под здраве се има предвид нормално физическо състояние и психически комфорт. Психичното здраве обхваща всички наши притеснения, мании и фобии, стресът, депресиите, агресията и др. Т.е нещата, които ще ви накарат да се чувствате емоционално зле. Това са всички онези причини за слабеене или напълняване, за безсъние или душевен дискомфорт.

Лошото е, че твърде малко хора отделят време да помислят за психичното си здраве и се поддават на ежедневния стрес, злободневните проблеми и влизат в излишни спорове и кавги. В същото време могат да подминават неприятни сблъсъци с дразнещи хора или да се научат да приемат по-леко ситуациите от живота.

Често лекарите казват, че влушаването в психичното здраве води и до физическо такова. Така че дори да сте се хранили здравословно, да сте тренирали редовно, да не пушите или пиете това не е критерии за вашето общо здраве, ако стресът ви е глозгал душицата и сърцето ви е препускало ежедневно години наред. Изглежда, за да избягваме всички тези ситуации трябва да го даваме по-спокойно и да мислим повече за собственото си добруване. Може би тук доза личен егоизъм ще е добре дошла.