Аз съм един средностатистически любител на науката. Гледам Дискаръри, Хистори чанел и Нешинъл Джеографик, когато имам време. Като дете обичах да се забавлявам с нишесте, връзвах конци на кофички от кисело мляко и експериментирах да си направя самоход, когато не можех да получа количка с дистанционно управление. Не веднъж съм си играл да пълня балони с вода само за да разбера кога ще се спукат. Съвсем заслужено бях гонен от учителката, когато правех пакости в часовете по химия.

Истината е, че науката винаги по някакъв начин ме е вълнувала. Открих в мрежата клипче, което показва с колко неща можем да експериментираме в домашни условия и да научим повече.

Ние сме заобиколени от физични и химични явления. Целият ни свят е изграден на основата на физични закони, химически закономерности. За тези, които им е интересно как например можете да поставите яйце в бутилка или да НЕ спукате балон с габърчета, или пък как да смачкате кенчета само със студена вода, споделям руското видео. Приятно гледане… и внимавайте. Не забравяйте, че безопасността е на първо място!