Първо да си кажа – не вярвам в окултизма, нямам доверие на бавачки и баячки и не следя хороскопи. Картите ги използвам само за белот, а херомантиката (гледането на ръка) и нумерологията са ми смешни.

numbersМнозина се опитват да ме убедят, че в числата се крият много истини. Ето, например съм слушал и по едно време четох много за Господарските числа. И ако се чудите откъде- имах една приятелка, която прекалено много, за моя вкус, се занимаваше с такива неща. Смяташе, че наистина силни и с добра карма са родените на дати 11 и 22. Те са свързани като с много противоречия и сила в самата личност, така и с предизвикателствата, които животът ще поднесе. 22 още е числото на баланса. Родените на тази дата са притежават издържливост и вътрешната интуиция за това кое и кога трябва да се направи и кога не трябва да се действа.  А хората родени на  22. 11 – каквато е днешната дата (което ме подтикна към този пост), са не само надарени с изключително силен характер и устойчивост, но имат вселенския късмет на своя страна. Открояват се с по-силна чувствителност към света и окултното, тъй като са родени между две противоположни зодии – водната скорпион и огнената стрелец.

Дали наистина е така, или не, не мога да ви кажа. Но ако достатъчно силно вярваме и си повтаряме, че сме силни и че ще се справим с всичко, че сме надарени с голяма космическа енергия, то това неотменно е доста силна психологическа мотивация за успех. А психиката на човек е сила, която може да сътвори чудеса. Ние хората използваме едва 7 до 9 % от умствения си потенциал. И ако го впрегнем в правилната посока, в убеждението, че ще сме победители, това е повече от достатъчно.

И какво стана, че пак всичко опря до науката. До умението да настроим мозъка си и да контролираме тази разумна частица в наша полза.