Яйца с бекон е класическата английска закуска. Действително много се различава от нашите пържени или печени филии, мекици, кашкавалки или други тестени иделия, които обичаме (или не) да похапваме сутрин.

Факт! Повечето хора не закусват. Предпочитат кафе или чай, но в по-чести случаи първото. Сериозното хапане идва на обяд и вечеря. Не са малко жените, които дори на обед се въздържат от питателна храна и предпочитат салата, а вечерта, изгладнели, се нахвърлят на различни сладкарски изкушения или пък на мазна мръвка.

Не случайно лекари повтарят, че закуската е най-важната част от дневното меню. И не коя да е, а питателната, събуждащата и зареждащата.  Има се предвид истинска закуска, съдържаща въглехидрати, мазнини, белтъчини.

breakfast-tableМисля, че моята представа за идеалната закуска се доближава до британския образец. Не че няма да се зарадвам на един френски кроасан, но ще поискам втори и не смятам, че тестото ще ме накара да се почувствам ободрен. Нито само чаша кафе, нито само бисквити, били то специално предназначени за консумация сутрин, вкусни, диетични или там, каквито се споменават в рекламите на такива продукти. Честно казано не разбирам и хората, които сутрин похапват мюсли. Лично на мен ми остъргват много хубаво стомаха, така че след тях трябва да похапна… 🙂

Независимо колко сме различни, закуската е важна. Ако според вашите вкусове и вътрешното ви чувство тя е диетична, съдържа само плодове и бисквити, кифли или мюсли, то така да бъде. Но не пропускайте това хранене и не тормозете организма си излишно. Ако до преди това сте били само чаен или кефеен тип, бързо ще почувствате разликата.