Иновация или елиминация – това започва да се превръща в мотото на днешния бизнес. Ако не подобряваш постоянно продукта си, може да бъдеш изпреварен и дори да излезеш от бранша. Естествено, за този процес се изискат средства, а понякога желанието за иновации се разминава с реалната способност да направиш такива.

Безспорно е, че иноваторското мислене в бизнеса е повече от необходимо. Компаниите рискуват да загубят позицията си на пазара, ако не го прилагат, или да станат сенки на някогашната си слава. Ако обаче нямат ясна идея какво точно трябва да направят откъм иновации, то тогава ще бъдат погълнати много средства, които накрая може да не се окажат оправдани.

Да бъдеш иновативен в бранша значи да гледаш отвъд собствената си компания, да разшириш мисленето си дотолкова, че да излезеш от рамките на познатото. Една иновативна компания не следва най-новите тенденции сред потребители и конкуренти, тя ги създава.

FRANCE-INTERNET-TECHNOLOGY-LEWEB12Наскоро YouTube празнува десетия си рожден ден. Компанията отдавна е тръгнала по пътя на иновативните идеи, давайки сила на обикновения човек да създава съдържание и да го споделя с милиони хора от цял свят. Правейки това, тя разрушава преградите между хората, предоставяйки  възможност на всеки, който иска, да се присъедини към общността, независимо къде се намира. YouTube създава видео икономиката на света. Платформата започва като място за качване на видеа, а вече има студия за записване в Лос Анджелис и Лондон, където създателите на съдържание имат достъп до най-модерните технологии и устройства.

Когато става дума за иновации, важното е да не спираш. Ако ти спреш, няма как да не бъдеш задминат, затова – keep walking and innovate.