Извитите телевизионни дисплеи добиха голяма популярност през тази и миналата година. Аз обаче намиран покупката на такъв за безсмислена, ако вече имате модерен smart HD телевизор с голям екран. Нека не се изхвърляме чак толкова, купувайки всеки път най-модерното, което по правило е и най-скъпо.

curved-tvВярно, че ако си точно централно срещу заобления екран, картината ще е изключително ясна, небивало реалистична и 3D, но за такова преживяване трябва да седите точно по средата, нито сантиметър отклонение, защото иначе ще виждате отблясъци. Това означава, че този телевизор е предназначен да се гледа само от един човек – той ще има хубава картина, а останалите ще са просто прецакани визуално, защото ще виждат изкривени образи. Ще ви трябва наистина голям екран, най-малко 70 инча, за да може концепцията да проработи, която всъщност е максимално реално преживяване.  Такъв модел телевизор не може да се закачи за стената, трябва да е на стойка, имайте го предвид.

Всичките изброени недостатъци по-горе обаче не важат за извитите компютърни монитори. Те поначало са предназначени само за един човек, а и лицето ви е близо до екрана, което значи че той ви обгражда по-плътно и преживяването става по-реално. Вие така или иначе се позиционирате централно на дисплея, т.е. и този проблем ви отпада. А и компютърните монитори винаги са си стояли на бюрото, а не на стената, защото това е удобният начин за ползването им, така че и тази критика отпада.

Надявам се, че съм разяснил нещата достатъчно добре. Те така или иначе са достатъчно близки до ума, но е хубаво да ги чуете от запознато лице, отколкото сами да ги разгадавате. Да да съм бил от помощ, ако сте имали колебания какво да изберете.