Ако ви се налага да прекарвате часове наред пред компютъра, както на мен ми се случва почти всеки ден, значи ви е познато онова типично схващане, което е изпитват за хората с по-слаба физическа активност в ежедневието си. Става дума за схващанията в областта на врата, гърба и кръста. Те не идват само от неправилната стойка, докато работим. Ако нямаме достатъчно физическа активност, цялото ни тяло започва да усеща дискомфорт. Губим жизнения си тонус и се схващаме все повече и повече.

Bicycle_courier_552Решението, което аз намерих, за да се преборя с тези неприятни усещания, е карането на колело. То е сравнително достъпно, приятно е и докато времето е все още топло, е идеалният момент за него. Харесва ми, защото тонизира цялото ми тяло и ме кара да се чувствам все по-добре. Естествено изморен съм, когато се прибера накрая, но след това се чувствам много по-добре и имам повече сила. Мисля си даже, че спортът ми помага да се справям по-добре и на работа. Забелязвам, че се съсредоточавам все по-лесно и успявам да задържа вниманието си върху една и съща задача за по-дълго време.

Като стана по-издръжлив, даже обмислям да ходя с колело на работа. Все повече хора виждам да го правят и това ме мотивира и аз да го правя. Но първо ми трябват още малко тренировки.