Здравейте отново. Продължавам темата за привлекателността и какво ни кара да изглеждаме такива в очите на другите. Според мен красотата се оценява първоначално, а привлекателността идва след нея. Защото, както вече споменах в предишния си блог, тя е комплексна и обхваща много повече от външния вид. Следователно терминът може да се прилага за много различни неща. Например, според качествата, които притежава, човек може да бъде атрактивен и за пазара на труда, без да блести с най-красивата външност.

Привлекателността също играе голяма роля при избора на приятелско обкръжение. Обикновено избираме хората, с които сме в хармонични отношения, пасваме си и се разбираме лесно, допълваме се. Приятелите често са на една „вълна“ и споделят еднакви интереси.

Надеждността, услужливостта, уважението и толерантността в дългосрочен план са по-важни и по-привлекателни в човешките взаимоотношения от външната красота. В това се крие тайната за всеки индивид: Всеки има шанса да повлияе положително на своята привлекателност, независимо от външния си вид, само чрез поведението си.

Интелектът също оказва голямо влияние върху привлекателността, защото има силен ефект върху общуването с другите. Разговорите, които надхвърлят времето изискват определена дълбочина. Може да работим върху нашата привлекателност чрез придобиване на богата обща култура или специфични знания и по този начин не само в лични разговори, но и в професионален контекст да изпъкнем сред останалите.