Кое прави един мъж да изглежда привлекателен в очите на другите и особено за нежния пол? Известно е, че той трябва да бъде вежлив, да се облича добре без да следва сляпо всяка модна тенденция, да има стил и класа, които да го правят разпознаваем и да му придават индивидуалност.

Той трябва да изглежда зрял и същевременно млад по дух и динамичен. Очарователно и красноречиво, той може да маневрира чрез разговори във всяка ситуация, но също така знае кога е по-добре да замълчи. Самочувствието му не е нито прекомерно, нито твърде ниско. На пръв поглед излъчва известна сигурност. В замяна той не се страхува да влиза в контакт с непознати, да учи нови неща и да ги прилага.

Припознавате ли се на 100 процента в този образ? Не? Няма проблем, защото както красотата, привлекателността е субективна, чисто и просто въпрос на предпочитание и вкус. Следователно не може да бъдем еднакво привлекателни за всички.

Красотата е в очите на наблюдаващия. Това важи във всички сфери на живота, включително и за хората. Срещаме някого и веднага в ума ни проблясва, че е красив. Животът обаче ни учи, че външността не е всичко. Напротив.

Всъщност красотата може да бъде много разочароваща, когато открием, че човекът няма какво друго да ни предложи, освен добър външен вид. Случвало ви се е, нали? Например и най-красивият човек (независимо мъж или жена) изведнъж могат да загубят своята привлекателност, щом отворят уста. Затова обръщаме внимание и на други качества, а привлекателността явно е комплексна.