В днешно време не е нова практика да се смесва анимация с игрални сцени. Компютърно се рисуват и добавят какви ли не ефекти, та дори и изцяло нови образи. Примери за тази практика в съвременното кино има много и съм сигурен, че сами можете да се сетите за чест от тях.

Замисляли ли сте се обаче кога започна всичко? Кой беше първият филм, в който видяхте да се комбинират рисувани образи с реални актьори? Първият филм, който ми хрумва в тази насока, е Tron от 1982 г., чието продължение Tron: The Legacy излезе по кината през 2010 г. Първият сериал, за който се сещам, е от 80-те годни и е екранизация по книгите на К. С. Луис „Хрониките на Нарния“. И филма, и сериала можете да ги намерите в youtube, ако ви е интересно как е изглеждала анимацията през онова време. Убеден съм, че много ще се забавлявате, като ги видите 😉

Искам обаче така да ви покажа и един музикален клип, който по мое мнение заслужава внимание. Анимацията в него е наистина качествено вмъкната, като се има предвид, че е правен през 1989 г. Песента е хубава и честно казано не се сещам за друго видео като това, но да е правено преди него. Може да има, но аз лично не знам. Ако вие сте по-информирани, че ще радвам да ми напишете един коментар под публикацията. За сега искам само да ви пожелая приятно слушане с Пола Абдул и песента й Opposites Attract.