zappaЗа по-незапознатите Франк Запа е американски певец, композитор и китарист, но днес няма да си говорим за музикалната му кариера, а за вътрешната му гениалност. Той е един от онези хора, които не следват сценария на живота, вярват на вътрешните си инстинкти и имат „гъвкав“ ум.

Един ден на вратата на Франк Запа се появил въоръжен човек, който насочил оръжие към него. Без да се колебае, на музиканта му хрумнала брилянтната идея да събере всички в къщата, заедно с непознатия, да ги заведе до близкото езеро и да предложи всеки да хвърли нещо в него. Тогава въоръженият хвърлил пистолета си. А вие как бихте постъпили в такава ситуация?

Нормалната реакция на човек би била страх или пък гняв, който да доведе до ответен удар. При Франк Запа обаче нещата не стоят така. Той възприемал света по напълно различен начин от останалите. По природа Запа бил надарен с креативен ум, който не спирал да развива. Той можел да види описаната ситуация от различни ъгли и прозрял, че едничката му цел в случая е да обезоръжи непознатия, което и направил благодарение на бързите си умствени рефлекси.

През годините Франк успява да изгради изключителна връзка с вътрешния си инстинкт, която се оказала жизненоважна в момента описан по-горе. В музикалния свят той е известен като иноватор, който винаги вярвал на вътрешния си глас. В описаната случка интуицията му помага да превърне креативното си мислене в реалност за секунди, да вземе нещата под контрол и в крайна сметка да си спаси живота.

Цялата ситуация може да ви се струва странна, но по този необичаен начин Франк Запа успява да се измъкне от нея невредим. Браво на гениалността му!