Ако сте от хората, които са слели двата декемврийски празника, то ви се е насъбрала почти двуседмична почивка. Аз не съм от онези, които като изкарат малко по-дълга отпуска, вече искат да се връщат на работа, затова и първите дни след празниците ми бяха тежки за преглъщане. Последните дни преди отпуската също ми бяха много натоварени, понеже тогава един колега напусна и аз трябваше да поема целия обем работа.

first-day-at-workВ първите работни дни от новата година могат да се получат пропуски в предадената информация между работодател и служител. Кой уж казал нещо да се свърши преди почивката, кой забравил да каже, кой не помни, че трябва да го направи и т.н. Един кратък брифинг докъде сме стигнали и какво още има да се прави би бил от голяма полза и за двете страни. Невралната комуникация по принцип не я предпочитам, защото протича много тромаво и все нещо остава недоизказано и неразбрано.

Разтакаването на първия работен ден е най-голямо. Трябва ти известно време да влезеш в ритъм, да видиш докъде беше стигнал и в общи линии да си спомниш отново как се работи. Нужен ви поне един час да си разкажете с колегите къде сте били и какво сте правили на Нова година. Ходите по 15 пъти да си наливате вода, за да минава времето по-бързо. Ако там пък срещнете някой колега, убивате още 5 минутки в приказки и така. Този 4-ти януари като първи работен ден от годината направо може да го отпишем.

А вашият 4-ти януари как мина, имахте ли сходни преживявания?