Сайтът на бизнеса ви е ключов елемент от маркетинга на компанията, а и от фирмената визия като цяло. Той трябва постоянно да се ъпдейства с нова и актуална информация за фирмата ви. Един добре подбран уебмастър може да превърне уебсайта ви в инструмент, които да ви носи печалба.

Уебмастърът трябва да е способен да обслужва фирмения ви сайт във всички аспекти – сървъри, дизайн, уеб маркетинг, периодично обновяване и т.н. Ето ви няколко полезни съвета какво точно да търсите в такъв човек.

Трябва ви някой с опит в изграждането на сайт от нулата, с впечатляващо портфолио и с умения както в уеб дизайна, така и в програмирането. Уверете се, че човекът е в час с най-новите тенденции в графичния дизайн, писането на код, както и с модерните технологии. Не вярвайте обаче само на портфолиото му, а го изпитайте на интервюто, защото може да се окажете пред следните ситуации: 1) нещата, които ви показва, да не са негови; 2) може да са негови, но да са му отнели твърде много време да ги направи, т.е. да работи прекалено бавно.

creation-site-internet

На вас ви трябва някой, които да може да спазва срокове, да работи бързо и качествено, което значи, че си разбира от работата и има натрупан опит. Той още трябва да умее да реагира светкавично, когато му задавате спешна задача, без да се чуди как точно да я изпълни. Опитният webmaster няма да има проблеми с това, но имайте предвид, че ще иска от вас подобаващо заплащане. Ако сте готови да му го дадете, този човек ще се превърне в незаменим кадър с голям принос за компанията ви.