Знаем, че през зимата трябва да обръщаме по-голямо внимание върху грижата за здравето си. Оказа се обаче, че от подобно внимание има нужда и телефонът ни, който също е изложен на неблагоприятните метеорологични влияния. През студените месеци, може би сте забелязали, че телефоните се държат странно на моменти. За това си има логично обяснение и сега ще ви разкажа за него.

Телефоните са направени да работят идеално при определени условия, сред които от значение е и външната температура. Четох, че различните модели имат различни изисквания за минимална и максимална стойност на градусите. В противен случай, устройствата не работят добре. Apple например препоръчват на своите потребители да не използват телефона си, ако температурата надвишава 35 градуса или пък е паднала под нулата. Разбира се, малко хора знаят тази информация, а и дори да са наясно, рядко спазват препоръката. Представете си приказна снежна картина от някой планински курорт, температурите си минусови, но как да не направите снимка за спомен?

Последствията от неспазването на тези съвети се отразяват основно върху батерията и дисплея на телефоните. При по-осезаем студ, електролитната течност в батерията кристализира, което води до скъсяване на живота й. Ниските температури влияят също на дисплея на телефона, като го правят доста по-чуплив.

Затова, ако искаме да предпазим устройството си, докато сме навън може да го изключим или да го държим в специални кейсове за зимни условия. Те са препоръчителни и при зимните спортове или планински преходи.